Mariatjenesten - samvær og omsorg
Mariatjenesten holder til i Mariakirken på Istedgade og er et værested for mennesker, som færdes i området omkring kirken. Mariatjenesten yder mellemmenneskeligt samvær og omsorg til dem, som ønsker og har behov for det.

Mariatjenesten drives i samarbejde med Kirkens Korshær og har eksisteret siden 1974. Vi holder åbent søndag til fredag kl. 11.30–16 og kl. 19–22.30. Besøgende kan få en pause fra gaden, hvile eller købe en billig kop kaffe og få en snak.

Frivilligt arbejde
Mariatjenesten kan kun tilbyde husly takket være frivillig arbejdskraft. Vi har ca. 30 frivillige – men der er altid brug for flere. Frivillige i Mariatjenesten arbejder en dag eller aften om ugen.

Som frivillig kan du være med til at gøre en forskel for de mennesker, der kommer i Mariatjenesten. Vi kan give mennesker i nød en pause, en snak og venligt samvær, men vi kan ikke redde mennesker ud af deres eventuelle misbrug, sygdom og problemer. Formålet med Mariatjenestens tilstedeværelse er omsorg og medmenneskeligt samvær.

Mariatjenesten hjælper gerne med kontakt til myndigheder og behandlingssteder, men Mariatjenesten foretager ikke selv behandling og påtager sig inden for lovens rammer tavshedspligt og videregiver ingen oplysninger til myndigheder.

Frivillige medarbejdere gennemgår en intern oplæring og deltager i undervisning om emner om sociale problemer i København, stofmisbrug og behandlingsmuligheder.

Kontakt
Hvis du gerne vil være frivillig, kan du aftale en samtale med frivillighedskoordinator Pernille Munch på pernille.m@kirkenskorshaer.dk

Læs mere om Mariatjenesten